torstai 7. huhtikuuta 2016

Valoa tunnelin päässä

Heippa taas!

Tässä on ollut nyt viikon verran taukoa viimeisimmästä blogista. On ollut hankala kirjoittaa mitään sillä viime aikoina ruoka ja gastronomia ei ole ollut päällimmäisenä mielessä.

Täällä on kaikki sujunut ihan hyvin,
mutta koti-Suomesta kantautuneet uutiset ovat pyörineet päässäni ja on ollut vaikea keskittyä työntekoon sekä nauttia millään tavoin täällä olosta.

No, onneksi nyt näyttää jo hiukan paremmalta ja varmasti kaikki järjestyy kyllä. Myös oma mielialani on jo paljon pirteämpi.

Suomalaisen työharjoittelijakollegani perhe tuli käymään täällä Bilbaossa ja he toivat tullessaan mämmiä, ruisleipää sekä maalahdenlimppua. Oli aika huvittavaa seurata kun meidän ravintolan henkilökunta näitä tuliaisia maisteli.

Yllättävää kyllä, pari tyyppiä jopa tykkäsi, suurin osa ei.

Maria ja Iker mämmiä maistamassa. =)Kuten jo aiemmin mainitsin, täälä tehdään hyvistä raaka-aineista pieniä, laadukkaita annoksia.
Aika monta kertaa on tullut itselle fiilis , että tosiaan tuon ja tuon asian voi tehdä noinkin ja noin simppelisti.
Majoneesin tekeminen on niin helppoa että en koskaan enää osta valmis kamaa kaupasta kotiini.
Ja miten helppoa niistä onkaan tuunata erilaisia variaatioita!
Siinä meidän tonnikala-annoksessa josta laitoin kuvan aiemmin on mm. majoneesia joka on maustettu Aji Amarillo-kastikkeella sekä korianterilla.
Simppeliä, mutta erikoista ja hyvää.
Aji Amarillo on siis keltaisesta paprikasta tehty tahna jossa on mukana suolaa ja etikkaa. Ei kuulosta kovin hyvältä, mutta uskokaa pois, se on.
Antaa kivan pikantin lisän moneen ruokaan.


Tämännäköinen purkki tässä herkussa.
Ja se tehdään Perussa. Oli pakko ostaa itsellekkin purkillinen tuliaisiksi. 
Tuliaisista puheen ollen 2 vkoa enää niin se olisi paluu Suomeen. Melko nopeasti tuo aika sitten loppujen lopuksi menee.

Täällä kun on tämä pintxo-kulttuuri vertaansa vailla niin laitanpa niistäkin pari kuvaa.

Tänään on täällä muuten todella iso futismatsi. 
Athletic Bilbao kohtaa Eurooppa-liigan puolivälierissä Sevillan.
Valitettavasti ei ole mitään saumaa päästä katsomaan, kyseinen peli myytiin hetkessä loppuun ja mustan pörssin lipuista huudetaan 400€. 

Mutta San Mames-stadion ei ole kaukana tästä meidän kämpästä ja aion mennä katsomaan peliä johonkin stadionin liepeillä sijaitsevaan baariin. Ne on täynnä molempien joukkueiden kannattajia jo nyt, vaikka pelin alkuun on 6h tätä kirjoittaessani. Niissä tunnelmaa riittää kyllä pelin aikanakin!

Hasta mañana!

1 kommentti: