torstai 31. maaliskuuta 2016

Kuvia reissun varrelta

Moikka taas.

Laitan tässä postauksessa hieman kuvia täältä Bilbaosta sekä tietenkin myös tekemistäni annoksista! Lisääkin tullee jossain vaiheessa.


Täällä ollaan ylpeitä baskilaisuudesta 
ja se myös näkyy kaduilla.

San Mamés. Paikallisen jengin Athletic Bilbaon kotistadioni. Kävin kurkkimassa sisällekkin. Athletic on siitä erikoinen huippufutisseura että seurassa saavat pelata vain baskit ja seuran omat kasvatit. Miten tarkka tuo määritelmä on, siitä en ole varma. Muttta näin minulle on kerrottu.
Athleticin lempinimi on muuten Los Leones, Leijonat. 
Kuulostaa jotenkin tutulta. :)Kaupungin läpi virtaa joki Ria de Bibao.
Sen verralla on sekä vanhempaa- että modernimpaa arkkitehtuuria.

Ja tässäpä vähän näitä annoskuvia Kokkenista:

Peruna-purjokeittoa, vichysoissenakin tunnettu alunperin ranskalainen klassikko.


Kampasimpukkaa ja artisokkapyreetä.


Tonnikalaa, korianteriaiolia, seesaminsiemeniä sekä bataattisipsejä.


Naudan pitkään höyryssä kypsytettyä kuveeta,joka paistetaan rapeaksi ennen tarjoilua. Alla "perunamuusi", joka on oikeastaan myöskin perunapyree. Päälle vielä chimichurri-kastike.Yksi kaikkein rumimmista kaloista, Seepia.
Seepiaa tässä kuitenkin nättinä, päällä teriayaki kastike, alla aiolia.

Tässä vain murto-osa annoksista. Työn luonteesta johtuen aina ei ole mahdollista eikä suotavaa olla kännykkä kädessä ottamassa kuvia kun annosten pitäisi valmistua. :)


Vinkkinä vielä Bilbaosta kiinnostuneille että kannattaa lukea seuraava blogi jonka löysin itse etsiessäni tietoa Bilbaosta. En siis tunne kirjoittajaa vaikka sattumoisin blogin nimi on samanoloinen, mutta voin yhtyä oikeastaan kaikkeen hänen kaupungista kirjoittamaansa. Ja löysin tämän blogin vasta saavuttuani, en siis matkinut häntä!

Hasta luego! Ei muuta kuin eteenpäin! 1 kommentti: